vineri, 3 februarie 2012

Biscuiti cu miere


Ieri am facut niste pestisori, azi toata ziua pescuim si mancam doar peste.
Aceasta reteta o am, ca si multe altele, dintr-o revista pentru copii (am o colectie). Cand le mai rasfoiesc impreuna cu copiii mei si vedem ceva ce ne place, repede ne punem pe treaba.
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de:
       -180 g margarina/ unt
       -1/4 cana de miere
       -65 g zahar
       -1/4 cana lapte caldut
       -360 g faina
       -1/2 praf de copt
       -1/2 lingurita scortisoara
Se freaca bine margarina sau untul cu zaharul pana devine o compozitie cremoasa.
Se adauga laptele caldut si mierea si se amesteca bine pana la omogenizare. Se pune apoi praful de copt, scortisoara si faina treptat (eu am mai adaugat putina fata de cat scria la reteta).Aluatul obtinut se modeleaza in forma de minge si se lasa deoparte cateva minute.
Noi intre timp am pornit cuptorul, am pregatit tavile cu hartie de copt, am presarat faina pe masa si apoi ne-am apucat de decupat forma dorita: pestisor.
Tava se da la cuptor 10 minute la foc mijlociu.
Simplu, rapid, delicios!

Cand  facem biscuiti cu forma eu nu am foarte mult de lucru. Casi se ocupa de decupat, dupa ce se spala bine pe maini cu apa si sapun.
Dar pestisorilor le lipseau solzii, asa ca am rezolvat si problema asta cu putin zahar praf amestecat cu o lingurita de apa si bombonele colorate.Am uns pestele (doar mijlocul) cu pasta de zahar praf si apoi l-am presat putin peste bombonelele puse intr-o farfurioara. Le-am facut si ochi tot asa, cu bilute argintii.
Si ne-au iesit foaaaaarte buni! Incercati si voi!
''Au codita crocanta ca si pestii adevarati.'' a zis Casi al meu.


 Asa imi place mie sa lucrez, cu copiii in jurul meu, astfel petrec timpul cu ei, facem ceva bun si ne si distram in acelasi timp.

2 comentarii:

  1. Imi plac biscuitii cu aroma de scortisoara... yammi, yammi dar imi plac ajutoarele tale, tare dulci mai sunt!
    Premii frumoase te asteapta pe blogul meu! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Madalina, ti-am trimis mesaj pe facebook cu procedura pentru acele premii. Daca nu intelegi ceva, te rog sa ma anunti. Pupici si seara buna!

    RăspundețiȘtergere